23 detsember 2023

Hüva rohelist jõulu! Merry green yuletide!

 Hüva jõulu ja ega siin oskagi miskit muud tarka kobiseda. Tants nulli ümber käib, sestap metsas on veel rohelisi samblaoaase kuuskede all, samas lagedal taas igav valge lumekihike. Siinkohal lihtsalt mõned pildid kodumetsa igirohelistest põõsastest, sekka tibakese muud kah. Praegusel lumeajal on kõik roheline eriti hinnas. Roheline värv annab hingepidet, elujõudu ja vastupidamist selles muidu üsna surnud aastaajas.

Have a good yuletide, what else much more wise to say. Temperature is dancing around zero, that is why we have here green mossy oases under spruce trees in forest yet. While in open areas the boring white snow rules again. Just some photos from my home forest, mostly about evergreen broadleaved shrubs. In the middle of this long boring white snowtime the lush green gives vigor to live through the season. 

Idapöögi esised loorberkirsipuud 'Otto Luyken' ja 'Rotundifolia', pontose näsiniin ja kolhise epimeedium. In front of Fagus orientalis: Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' & 'Rotundifolia, Daphne pontica and Epimedium colchicum. 


Praha lodjapuu lehestik kannatab kuni -20 kraadi. Viburnum x pragense leaves stand to -20 degrees.

Pensilvaania mariporssade lehestik elas kuni -12 kraadise külma ilusasti üle. Morella pennsylvanica leaves could stand -12 degrees well.


Pontose rodo - Rhododendron ponticum


Harilik loorberkirsipuu - Prunus laurocerasus


Portugali loorberkirsipuu 'Angustifolia' on osutunud üllatavalt vastupidavaks. Prunus lusitanica 'Angustifolia' is surprisengly hardy here.


Jaapani õisküüvits kevade ootel õiepungadega. Pieris japonica 'Debutante' with its flower buds awaiting for new spring.


Kuriili saasabambus/ Sasa kurilensis



Tähk-roodjalg (Blechnum spicant) joakese ääres.

Üks pontose rodo Tagapuisniidul. Rhododendron ponticum in wooded meadow.



Üllatusega avastasin, et Tagapuisniidu väike 'Alaska' iileks on ootamatult esimesed punased viljad teinud! Ilex aquifolium 'Alaska' with its first fruits.

2 kommentaari:

  1. Jõulurohelus on ilus, aga kõik see kohutav külm, mis peale jõulu tuli ja seda rohelust nüüd hävitab (?), on lihtsalt kohutav!

    Aga püüame säilitada positiivset meelt ja head uut aastat!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, see nüüd kestev paljaskülm teeb kindlasti ilgelt palju paha...

      Kustuta

Aprill teeb aprillinalja

  Suur osa Eestist on kaetud lumevaibaga. Nõnda ka Hiiumaa. Ei tea, kas olen vanaks ja tuimaks jäänud, aga ei morjendagi see õieti. Harjumus...